Winterse broccolitaart met rookworst en spekjes

Bij rookworst denk je meteen aan de winter en aan grote pannen vol met stamppot. Boerenkool, hutspot dat soort gerechten eet je normaal met rookworst. Wat dacht je van een broccolitaart met rookworst? Dat is echt heel erg lekker en weer eens wat anders.

Deze broccolitaart is een prima maaltijd voor de wintermaanden. Broccoli is dan lekker goedkoop en vaak in de aanbieding en rookworst in de winter? Dat gaat er altijd wel in.

Deze winterse broccolitaart maak ik zelf vaak met wortel of winterpeen. Ook zo lekker goedkoop in de wintermaanden. Verder doe ik er nog een uitje bij en wat uitgebakken spekjes.

Ingrediënten voor winterse broccolitaart met rookworst

  • 1 rookworst
  • 1 stronk broccoli
  • 2 uien
  • 125 gram gerookte spekjes
  • Stukje winterpeen in plakjes
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 4 eieren
  • 150 gram gerapte kaas
  • 125 ml kookroom
  • Peper en zout

Heerlijke broccolitaart met rookworst, wie lust dat nou niet?

Heerlijke broccolitaart met rookworst, wie lust dat nou niet?

Hoe maak je een lekkere winterse hartige taart

  • De plakjes bladerdeeg laat je ontdooien op het aanrecht
  • De rookworst verwarm je volgens de verpakking
  • De uien schoonmaken en snipperen
  • Stukje winterpeen schoonmaken en in plakjes snijden
  • Broccoli in roosjes snijden
  • In een pan met water de winterpeen 5 minuten en daarna de broccoli toevoegen en die kook je nog eens 3 minuten mee
  • Giet de groentes af en laat uitlekken in een vergiet
  • De oven kan je nu ook vast laten voorverwarmen op 200 graden
  • De spekblokjes bak je lekker op in een koekenpan, de uitjes op het laatst ook nog even laten meebakken
  • Quichevorm even invetten met boter of olie
  • Bekleed nu de quichevorm met het bladerdeeg en prik met een vork een paar gaatjes in het deeg
  •  De rookworst als die gaar is in plakjes snijden
  • Verdeel nu de plakjes rookworst, de spekjes met ui en de broccoli met wortel over de bodem van de hartige taart
  • In een kom de eieren losklutsen en de room erbij doen, beetje peper en zout toevoegen naar smaak
  • Als laatste ook de geraspte kaas door dit mengsel roeren
  • Schenk dit mengsel over de hartige taart
  • De winterse broccolitaart kan nu de oven in voor ongeveer 40 minuten
  • Als de kaas mooi gesmolten en lichtbruin is, is de winterse quiche waarschijnlijk klaar

Als een sateprikker of tandenstoker in het midden van de taart steekt en hij komt er droog en schoon uit dan is de quiche van binnen mooi gaar.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.