Vegetarische broccolitaart met brie

Als je een keer geen vlees wil eten, of je doet dat helemaal nooit, dan is dit een heerlijk recept. Broccolitaart met brie. Het is echt een heerlijke hartige taart waar je je vingers bij aflikt.

Is het super gezond? Nou ja, de broccoli in ieder geval wel zullen we maar zeggen. Deze taart blinkt ook weer uit in eenvoud. We maken de bodem van deze broccolitaart lekker makkelijk van bladerdeeg. Koken is leuk maar het moet allemaal niet te lang duren.

Dit recept is goed voor 4 personen

Ingrediënten broccolitaart met brie

  • 1 stronk broccoli (medium maatje kiezen)
  • 4 eieren
  • 125 ml kookroom
  • 1 punt brie
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • Peper en zout
  • 2 handen lekkere noten (cashewnoten of walnoten)
  • 50 gram geraspte kaas
  • Klein beetje olie

De brie maakt deze broccolitaart heerlijk romig

De brie maakt deze broccolitaart heerlijk romig

Hoe maak je deze hartige taart met broccoli en brie?

  • Oven vast voorverwarmen op 200 graden
  • Plakjes bladerdeeg laten ontdooien
  • De broccoli in kleine roosjes snijden en 4 minuten koken, langer hoeft echt niet
  • Na 4 minuten de broccoli afgieten en goed laten uitlekken in een vergiet
  • De quichevorm of springvorm invetten met een beetje olie
  • Bekleed de quichevorm of springvorm met het bladerdeeg
  • De broccoliroosjes over de bodem verdelen
  • De noten hakken en over de broccolitaart verdelen
  • Brie in kleine blokjes snijden, de helft van de brie over de bodem verdelen
  • In een kom de eieren klutsen en de room toevoegen
  • Beetje peper en zout toevoegen aan dit mengsel en als laatste ook nog de geraspte kaas toevoegen en alles goed door elkaar roeren
  • Schenk dit mengsel over de broccolitaart
  • Als laatste de overgebleven blokjes brie verdelen over de hartige taart
  • Nu kan deze vegetarische toptaart de oven in
  • Na ongeveer 40 minuten is je  hartige taart met broccoli klaar, aanvallen!

Natuurlijk kan je ook vlees toevoegen aan deze hartige taart, voor wie het echt niet zonder kan of wil. Met 200 gram salami in blokjes is deze taart ook heerlijk maar ach, af en toe een dagje zonder vlees is wel zo goed.

Variant met rode ui

Broccolitaart met rode ui en brie, ook heel erg lekker!

Broccolitaart met rode ui en brie, ook heel erg lekker!

Wat ook lekker is bij deze taart: een rode ui in ringen snijden en even bakken in de koekenpan. Deze uienringen verdelen over de bodem en dan de broccoli erbij en verder gewoon het recept volgen. Kijk maar wat je doet, koken is vooral veel experimenteren en improviseren.

 

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.