Recept broccolitaart met zalm uit blik

Heb jij ook nog steeds dat blikje zalm uit je kerstpakket in de kast staan? Gooi jij die blikjes na een paar jaar weg, omdat ze dan toch echt over de datum zijn gegaan? Zonde, je kunt er een heerlijke broccolitaart met zalm van maken!

Met dit recept maak je een lekkere hartige taart voor 4 personen. Serveer er een lekkere groene salade bij en je hebt een prima maaltijd. Deze hartige taart helpt je ook om twee keer in de week vis te eten, de meeste Nederlanders komen daar niet aan. 

Ingrediënten voor broccoliquiche met zalm

  • 6 a 7 plakjes bladerdeeg
  • 1 blik zalm van 400 gram
  • 1 stronkje broccoli
  • 1 rode  ui
  • Klein bosje dille
  • 200 gram geraspte kaas
  • 250 ml kookroom
  • 4 eieren
  • Versgemalen peper

Hoe maak je de lekkerste broccolitaart met zalm?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien
  • Snij de broccoli in roosjes
  • De roosjes 3 minuten blancheren in kokend water
  • Uitje snipperen en even bakken in een koekenpan met wat boter totdat de uien glazig beginnen te worden
  • In een kom de zalm een beetje uit elkaar trekken met twee vorken (evt. olie of vocht in het blik zalm eerst weg laten lopen)
  • Dan de uitjes toevoegen en alles goed door elkaar scheppen
  • Vet een quichevorm of springvorm in met wat boter en bekleed de bakvorm met het bladerdeeg, prik met een vork een paar gaatjes in de bodem

broccolitaart met zalm in wording

Nu kan je eindelijk dat blikje zalm opmaken

  • Verdeel de broccoliroosjes over de bodem
  • Schep nu ook het zalm met ui mengsel in de bakvorm en verdeel alles netjes over de bodem
  • In een kom de eieren loskloppen en mengen met de kookroom en de gehakte dille, daarna de geraspte kaas ook door dit mengsel roeren en op smaak brengen met een beetje versgemalen peper
  • Schenk dit mengsel over de broccoli-zalm taart
  • Bak de broccolitaart met zalm uit blik gaar in ongeveer 40 minuten

Serveer deze broccolitaart met een groene salade.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.