quiche met gehakt, cashewnoten en broccoli

Iedere keer als ik een quiche maak is iedereen blij, en al helemaal als ik een quiche met gehakt maak. Iedereen is dol op gehakt en je kan er lekker veel kanten mee op. Bijkomend voordeel is natuurlijk ook dat het overal te koop is en meestal ook tegen een prima prijs.

Deze quiche met gehakt en broccoli is lekker eenvoudig te maken. De voorbereidingen zijn vrij snel gedaan, je moet alleen wel even geduld hebben want de quiche moet wel minimaal 30 minuten in de oven. Op zich vind ik dat nooit zo erg, als de quiche in de oven staat kan ik een heleboel andere dingen gaan doen. De keuken opruimen bijvoorbeeld, of anderen aansporen om de keuken op te ruimen dat is nog een veel beter idee.

Quiche met gehakt, cashewnoten en broccoli. Iedereen wordt daar vrolijk van

Quiche met gehakt, cashewnoten en broccoli. Iedereen wordt daar vrolijk van

Ingrediënten voor quiche met gehakt cashewnoten en broccoli

  • 500 g gehakt
  • zes blaadjes bladerdeeg
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 1 stronk broccoli
  • 5 eieren
  • 125 ml crème fraiche
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 2 flinke handen cashewnoten
  • je favoriete gehaktkruiden (ik ben gek op stroganoff gehakt kruiden)
  • klontje boter of olie om mee te bakken en om de quichevorm mee in te vetten
  • 50-75 g geraspte kaas

Niet alleen mensen zijn gek op broccoli

Niet alleen mensen zijn gek op broccoli

Hoe maak je een quiche met gehakt cashewnoten en broccoli?

  • Verwarm de oven voor op 200°
  • laat de plakjes bladerdeeg ontdooien op het aanrecht
  • kruid het gehakt met je favoriete gehakt kruiden en bak het gehakt rul in een hapjespan
  • snij de sjalotjes fijn en bak even mee met het gehakt
  • snij de broccoli in kleine roosjes en roerbak nog even mee met het gehakt en voeg nu ook de knoflook toe
  • vet de quichevorm in en bekleed de quichevorm dan met het bladerdeeg
  • prik met een vork een paar gaatjes in het bladerdeeg en verdeel het paneermeel over de quichebodem
  • verdeel het gehaktmengsel over de bodem van de quiche
  • strooi nu flink wat cashewnoten over het gehakt met broccoli
  • meng in een kom de eieren met de crème fraiche en klop het met een vork goed door elkaar
  • peper en zout aan dit mengsel toevoegen en als laatste de geraspte kaas er ook doorheen roeren
  • verdeel dit mengsel nu gelijkmatig over het gehakt
  • zet de quiche met gehakt cashewnoten en broccoli in de voorverwarmde oven
  • na 30-40 minuten is je hartige taart met gehakt gaar
  • je kunt controleren of de taart vanbinnen gaar is door er een sateprikker in te steken, als hij er schoon en droog uitkomt is de quiche van binnen gaar
  • je kunt deze quiche met gehakt zowel warm als koud serveren

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.