Italiaanse broccolitaart met tomaatjes en mozzarella

Deze broccolitaart met tomaatjes en mozzarella is een regelrechte hit als het aankomt op smaak en lekker simpel koken. De voorbereidingen voor deze makkelijke hartige taart zijn eigenlijk zo gedaan.

Daarna moet je nog wel even geduld hebben, de broccolitaart moet wel nog een tijdje in de oven maar die tijd tel ik eigenlijk nooit mee. Ik ga gewoon even wat dingetjes in huis doen en na het eten ben ik ook echt klaar met alles in huis.

Maar goed, het recept voor broccolitaart met tomaatjes mozzarella, daar kwam je voor toch?

broccolitaart met tomaatjes en mozzarella

broccolitaart met tomaatjes en mozzarella

Ingrediënten voor Italiaanse broccolitaart met tomaatjes en mozzarella

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 1 bol mozzarella
  • 4 eieren
  • 200 ml creme fraiche
  • 200 gram snoeptomaatjes of stevige grote tomaten in blokjes gesneden
  • 1 grote stronk broccoli
  • Peper en zout
  • 1 tl gedroogde oregano
  • Verse basilicum voor de garnering

Garneer de broccolitaart met wat verse basilicum

Garneer de broccolitaart met wat verse basilicum

Hoe maak je een lekkere broccolitaart met tomaatjes en mozzarella

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien
  • Snij de broccoli in roosjes en kook de roosjes in 6 minuten beetgaar
  • Halveer de snoeptomaatjes
  • De mozzarella in plakjes snijden
  • Klop in een kom de eieren los en doe daar de creme fraiche en oregano bij. Klopt los tot je lobbige luchtige ‘saus’ hebt. Beng op smaak met wat peper en zout
  • Bekleed een ingevette bakvorm met het bladerdeeg en prik er met een vork een paar gaatjes in
  • Leg de beetgare broccoliroosjes in de bakvorm en doe daar de gehalveerde tomaatjes bij
  • Nu kan je het eimengsel over de broccolitaart verdelen
  • Leg de plakjes mozzarella bovenop
  • Zet de Italiaanse broccolitaart in de oven wacht geduldige af tot hij mooi lichtbruin is geworden (ongeveer 40 minuten)
  • garneer met verse basilicum voor het opdienen

Als broccolitaart nog niet helemaal gaar is (testen met een sateprikker, die moet er droog en schoon uitkomen) maar te snel bruin dreigt te worden: doe aluminiumfolie over de taart.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.