Broccolitaart met zalm en brie

Broccoli met zalm is een match made in heaven.  De combinatie is heerlijk, en met de combinatie van zalm en broccoli kan je ook een lekkere quiche maken. Hartige taart met broccoli en zalm kan je op verschillende manieren maken. Op deze site zal je dan ook verschillende recepten vinden voor broccolitaart met zalm. Deze versie maken we lekker met brie maar ook de andere versies zijn erg lekker.

Je kunt verschillende soorten zalm gebruiken. Voor dit recept gebruik ik zalmsnippers. Lekker bij de visboer halen op de markt, of soms goedkoop uit het de koeling of diepvries in de supermarkt. Gisteren heb ik lekker goedkoop de brie ingeslagen van het goedkoopste huismerk, dan betaal je nog geen euro voor een flinke punt brie.

Ingrediënten voor broccolitaart met zalm en brie

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 1 flinke stronk broccoli
  • 4 eieren
  • 250 gram zalmsnippers
  • 125 ml crème fraiche
  • 125 ml kookroom
  • 1 pakje brie
  • Beetje verse dille
  • Peper en zout

Hoe maak je een makkelijke quiche met broccoli en zalm

  • Ontdooi de plakjes bladerdeeg
  • De oven vast voorverwarmen op 200 graden
  • De broccoli in roosjes snijden
  • Kook de broccoli kort, 3 minuten is genoeg
  • Laat de broccoliroosjes uitlekken in een vergiet, je moet er voor zorgen dat de vulling van je broccolitaart niet te nat is
  • De quichevorm vet je in met wat boter of olie
  • Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg (leuk puzzeltje, waarom is een bakvorm rond en zijn plakjes bladerdeeg vierkant???)
  • Verdeel nu de broccoliroosjes en de zalm over de bodem van de hartige broccolitaart
  • De brie in plakjes snijden
  • Leg een paar plakjes brie tussen de broccoliroosjes en houd een deel apart
  • Klop de eieren los in een schaaltje
  • Voeg de crème fraiche en de kookroom toe en kluts alles goed door elkaar
  • Voeg nu de dille, peper en zout toe (naar smaak) en weer even roeren
  • Giet dit mengsel over de broccolitaart en leg de overgebleven plakjes brie bovenop
  • Zet de broccolitaart in de oven
  • Na ongeveer 35 minuten is je broccolitaart met zalm en brie klaar (even controleren met een sateprikker, die moet je er in het midden insteken en die moet er schoon en droog uitkomen)

Van de overgebleven zalm kan je ook lekkere zalmrolletjes maken. Lekker met verse peper. Ik ZORG er gewoon voor dat er een beetje zalm overblijft.

Van de overgebleven zalm kan je ook lekkere zalmrolletjes maken. Lekker met verse peper. Ik ZORG er gewoon voor dat er een beetje zalm overblijft.

Als je nog wat zalm overhebt, dan kan je die mooi verwerken in een salade. Serveer de salade bij de broccolitaart en je hebt een heerlijk diner. Van de overgebleven zalm kan je ook van die lekkere zalmrolletjes maken. Ehhh en gek genoeg heb ik altijd wat zalm over šŸ˜‰ De quiche is goed voor 4 personen.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.