Broccolitaart met spekjes en blauwe kaas

Als je zin hebt in een lekkere hartige taart met blauwe kaas, dan moet je dit recept absoluut een keer proberen. Heerlijk die blauwader kazen. De meest voordelige keuze is meestal Danish Blue en een andere lekkere blauwe kaas is natuurlijk de Roquefort.

We maken de bodem gewoon van bladerdeeg dus het is eigenlijk een heel makkelijk recept. Een kind kan de was doen. Waarschuwing: kinderen zijn vaak niet zo dol op blauwader kazen, misschien eerst een keer proberen met een klein beetje blauwe kaas en wat meer gewone geraspte kaas, dan kunnen ze wel vast een beetje wennen aan de smaak.

 

Ingrediënten Broccolitaart met spekjes en blauwader kaas

  • 1 stronk broccoli
  • 6 a 7 plakjes bladerdeeg
  • 200 gram gerookte spekreepjes
  • 75 gram blauwaderkaas (bijvoorbeeld gorgonzola of Roquefort)
  • 75 gram geraspte belegen kaas
  • 1 ui
  • 100 gram kerstomaatjes
  • 4 eieren
  • 125 ml kookroom

blauwe kaas smaakt lekker door de broccolitaart

blauwe kaas smaakt lekker door de broccolitaart

Hoe maak je een lekkere hartige broccoli quiche met blauwe kaas?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Plakjes bladerdeeg laten ontdooien
  • De spekreepjes uitbakken in een koekenpan
  • Uitje schoonmaken en in blokjes snijden
  • Uitje nog een paar minuten meebakken met de spekjes tot ze mooi glazig worden

spekjes en uitjes bakken, dat ruikt meteen lekker in de keuken

spekjes en uitjes bakken, dat ruikt meteen lekker in de keuken

  • Stronk broccoli in roosjes snijden
  • Kook de broccoliroosjes 3 minuten en daarna afgieten en laten uitlekken
  • De bakvorm (quichevorm of springvorm) invetten
  • De bakvorm bekleden met het bladerdeeg
  • De broccoliroosjes onderin verdelen in de quichevorm
  • De kerstomaatjes halveren en ook netjes verdelen
  • Schep de spekjes met ui uit de pan en verdeel die ook netjes
  • De blauwe kaas verkruimelen of in kleine blokjes snijden en ook verdelen over de bodem
  • In een kom de eieren loskloppen en de room toevoegen (evt. een klein beetje peper erbij is lekker)
  • De gewone geraspte kaas door het ei met room mengsel scheppen
  • Schenk dit mengsel uit over de broccolitaart
  • Zet de hartige taart in de oven en na ongeveer 40 minuten is je broccolitaart met spekjes en blauwe kaas klaar

Eet smakelijk!

 

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.