Broccolitaart met kipfilet

Als ik mensen vertel dat ik een broccolitaart met kipfilet gaan maken kreeg hier zijn ze meestal van: jemig wat een werk! Niets is minder waar broccolitaart met kipfilet is zo gemaakt. Ja, de broccolitaart moet wel een tijdje in de oven staan maar die tijd kun je natuurlijk prima benutten om andere dingen te doen. Ik zie de oventijd juist altijd als vrije tijd!

Voor dit recept gebruik ik kipfilet en die snij in blokjes of reepjes en bak ik in een koekenpan gaar. Als je heel weinig tijd hebt kun je ook gerookte kipfilet gebruiken. Gerookte kipfilet is al gaar dus die hoef je alleen maar in reepjes te snijden. Gerookte kipfilet is meteen klaar voor gebruik. Het is overigens wel een duurdere optie. Gewoon zelf even een kipfiletje bakken is veel goedkoper.

Broccolitaart met kipfilet klinkt moeilijk maar is juist heel makkelijk om te maken

Broccolitaart met kipfilet klinkt moeilijk maar is juist heel makkelijk om te maken

Ingrediënten voor broccolitaart met kipfilet

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • een flinke stronk broccoli
  • 200 g kipfilet
  • 6 zongedroogde tomaatjes
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel paneermeel
  • olie of boter om de kipfilet in te bakken
  • 150 g pittige geraspte kaas
  • peper en zout
  • klein scheutje slagroom (kookroom, crème fraiche is ook prima)

Door te variëren met de soort kaas kun je iedere keer een andere hartige taart maken

Door te variëren met de soort kaas kun je iedere keer een andere hartige taart maken

zelf broccolitaart met kipfilet maken is heel eenvoudig:

  • verwarm de oven voor op 180°
  • laat de plakjes bladerdeeg ontdooien op het aanrecht
  • snij de kipfilet in blokjes of dunne reepjes
  • bak de kipfilet gaar in een koekenpan met een beetje olie of boter
  • snij de broccoli in kleine roosjes
  • kook de broccoli kort (5 minuten is meer dan genoeg)
  • laten broccoli goed uitlekken in een vergiet
  • snij de zon gedroogde tomaatjes in dunne reepjes
  • vet de quichevorm in met een beetje olie
  • bekleed de quichevorm met het bladerdeeg (een beetje passen en meten)
  • prik met een vork een paar gaatjes in de bodem van het bladerdeeg
  • verdeel het paneermeel over de bodem
  • verdeel de gebakken reepjes kipfilet en de broccoliroosjes over de bodem van de hartige taart
  • de zon gedroogde tomaatjes verdelen we ook over de bodem
  • in een kom klopje de eieren los met een scheutje slagroom en naar smaak peper en zout
  • voeg de pittige geraspte kaas toe aan dit eiermengsel
  • ziet dit mengsel nu gelijkmatig over de broccolitaart met kip
  • zet de broccolitaart met kipfilet in de oven
  • de broccolitaart is na ongeveer 40 minuten gaar (controleren met een sateprikker of tandenstoker)
  • serveerde broccolitaart met kip warm (maar koud is hij ook erg lekker)

Als je nou echt een gezonde maaltijd wil maken dan serveer je er nog een groene salade bij.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.