Broccolitaart met gerookte kip en brie

Zin in een makkelijke broccolitaart met kip? Dan moet je dit recept zeker een keer proberen. Lekker, voedzaam en weinig voorbereidingstijd. Je moet de broccolitaart wel nog ongeveer 45 minuten bakken in de oven dus wel op tijd beginnen. Meer geduld dan werkelijk in de keuken staan met dit recept.

Dit recept is goed voor 4 personen, je kunt de quiche als maaltijd serveren of in kleine puntjes als borrelhapje.

Wat gaat in deze broccolitaart?

  • 5 a 6 plakjes bladerdeeg
  • 150-200 gram gerookte kip in reepjes
  • 3 eieren
  • 125 gram creme fraiche
  • 200 gram brie
  • 1 flinke stronk broccoli

broccoli-in-een-kom

Een simpele broccoli quiche met kip en brie maak je zo:

    • Verwarm de oven voor op 180 graden
    • Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien
  • De quichevorm bekleden met het bladerdeeg
  • Broccoli in roosjes snijden en in 4 minuten beetgaar koken
  • Dan laat je de broccoli goed uitlekken (met te natte ingrediënten wil de hartige taart niet goed stollen)
  • Verdeel de broccoliroosjes over de bodem
  • De kipreepjes ook over de broccoli verdelen
  • De eieren met de creme fraiche loskloppen en dit mengsel giet je over de taart
  • Nu de brie in plakjes snijden en op de taart draperen
  • Klaar ben je…. De broccolitaart kan nu de oven in
  • 45 minuten wachten tot de taart mooi gestold is en daarna Aan Tafel!!

Lekker en simpel gaan prima samen in dit recept. Geen gekke ingrediënten en makkelijk klaar te maken.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.