Broccolitaart met geitenkaas

Er is bij geitenkaas eigenlijk geen middenweg, je bent er dol op of je denkt “hoe kan iemand dat nou lekker vinden” Ik ben er helemaal gek op. Daarom heb ik er ook een keer een broccolitaart mee gemaakt. Heerlijk pittig van smaak en heel makkelijk om zelf te maken. Zin in een andere broccolitaart met geitenkaas? probeer dan eens dit recept uit, lekker ook met geitenkaas maar dan met tomaat

Met een klein beetje voorbereiding en een portie geduld als de broccolitaart in de oven staat maak je zelf een ovenheerlijke hartige taart. Deze taart, ook wel quiche, kan je zowel warm als koud eten. Warm is lekkerder naar mijn mening maar koud kan dus ook.

Een broccolitaart is trouwens ook een prima optie als je een warm- koud buffet wil maken voor een feestje of een borrel. De voorbereiding doe je ruim voor het moment suprême, en als het zover is hoef je alleen de taart nog maar in de oven te schuiven. Makkelijk toch?

Ingrediënten broccolitaart met geitenkaas

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 1 stronkje broccoli
  • 2 rode uien
  • 200 gram zachte geitenkaas
  • 125 ml slagroom
  • 4 eieren
  • Peper en zout
  • Klein beetje boter voor invetten van de quichevorm en bakken van de uien

rode ui voor broccolitaart met geitenkaas

Rode ui smaakt heerlijk en ziet er ook nog eens prachtig uit. Kunstwerkje van moeder natuur

Hoe maak je zelf een vega broccolitaart met geitenkaas?

  • De oven verwarm je voor op 200 graden
  • De plakjes bladerdeeg laat je op het aanrecht ontdooien
  • De rode uien in halve ringen snijden en met een beetje boter in een koekenpan op middelhoog vuur glazig bakken
  • De broccoli in roosjes snijden en even in 3 minuten beetgaar koken in water
  • Laat de broccoliroosjes goed uitlekken in een vergiet
  • De quichevorm invetten met een beetje boter of olie
  • Bekleed de quichevorm met de plakjes bladerdeeg, dat is een beetje pielen maar het is het waard, straks heb je een heerlijke zelfgemaakte broccolitaart!
  • Prik een paar gaatjes in het bladerdeeg met een vork
  • Verdeel de uienringen op de bodem
  • De broccoliroosjes ook over de bodem van de quiche verdelen
  • Nu de zachte geitenkaas verbrokkelen en over de bodem verdelen

Heerlijk die geitenkaas door je broccolitaart

Heerlijk die geitenkaas door je broccolitaart

  • Klop in een kom de eieren los en voeg de slagroom en wat peper en zout toe, alles goed mengen
  • Schenk dit mengsel over de broccolitaart
  • Zet de hartige taart in de voorverwarmde oven en nu is het wachten geblazen
  • Na ongeveer 40 minuten heb je een heerlijke vegetarische broccolitaart met geitenkaas

Het recept is goed voor ongeveer 4 personen

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.