Broccolitaart met gehakt en tomaten

Speciaal voor de gehaktliefhebbers heb ik nog een lekker recept voor broccolitaart met gehakt. Lekker vers eten en toch zonder al te veel moeite, dat is waar het om gaat op deze site.

Een hartige taart ziet er altijd erg mooi uit en je hebt het gevoel dat je een culinair hoogstandje hebt gemaakt en toch is het allemaal vrij simpel om zelf te maken.

Ingrediënten voor broccolitaart met gehakt en tomaat

  • 5 a 6 plakjes bladerdeeg
  • 1 stronkje broccoli
  • 250 gram gehakt
  • 200 gram cherrytomaten of gewone tomaten in blokjes
  • 3 eieren
  • 100 gram geraspte kaas
  • 1 rode ui
  • 200 ml creme fraiche
  • 1 theelepel oregano
  • Peper en zout

Broccolitaart met gehakt en tomaat

Broccolitaart met gehakt en tomaat

Hoe maak je een simpele broccolitaart met gehakt

  • Zet oven vast aan, voorverwarmen op 200 graden
  • Bladerdeeg laat je vast ontdooien
  • Gehakt rul bakken in een koekenpan samen met de gesnipperde rode ui
  • De quichevorm invetten
  • Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg en prik er een paar gaatjes in met een vork
  • Schep het gehakt onderin de quichevorm
  • De broccoli in roosjes snijden en de tomaten maak je iets kleiner (cherrytomaatjes halveren of gewone tomaten in blokjes snijden)
  • Doe de tomaten en de broccoli nu ook in de quichevorm
  • In een kom de eieren loskloppen en de creme fraiche en de oregano er doorheen roeren, als laatste ook de geraspte door dit mengsel roeren
  • Giet het ei met kaas mengsel over je broccolitaart
  • Zet de broccolitaart met gehakt in de voorverwarmde oven
  • Na ongeveer 45 minuten is je broccolitaart klaar

Als je wat meer pit wil in je broccolitaart dan kan je ook wat pittige gehaktkruiden aan het gehakt toevoegen. Dat is ook erg lekker.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.