Broccolitaart met gehakt en champignons

De lekkerste dingen zijn vaak heel simpel. Het leuke van een broccolitaart is dat het er heel mooi en moeilijk uitziet maar dat het heel simpel is om zelf te maken (dat weten wij wel, maar dat gaan we lekker aan niemand vertellen, laat ze maar denken dat jij een echte keukenprins(es) bent)

Broccolitaart is echt een klassieker hier in huis en als het gehakt in de aanbieding is (en dat is bijna elke week wel ergens bij een supermarkt in de aanbieding) dan maak ik een broccolitaart met gehakt. Leef je uit in de keuken en voeg gerust wat extra groentes toe, of lekkere kruiden, kan allemaal hoor.

Deze broccolitaart is goed voor 4 personen

Ingrediënten voor broccolitaart met gehakt en champignons

  • 1 stronk broccoli
  • 300 gram gehakt
  • 6 blaadjes bladerdeeg
  • 1 klein zakje geraspte pittige kaas
  • 4 eieren
  • 200 ml kookroom
  • 1 ui
  • Half doosje champignons
  • Ik gebruik ook nog een beetje pittige gehaktkruiden uit zo’n bus
  • Beetje paneermeel
  • Peper en zout naar smaak

Je kunt ook in plaats van broccoli een zak Italiaanse roerbakgroente toevoegen

Je kunt ook in plaats van broccoli een zak Italiaanse roerbakgroente toevoegen

Hoe maak je een broccolitaart met gehakt en champignons

  • Het bladerdeeg laten ontdooien
  • Oven vast voorverwarmen op 200 graden
  • Broccoli in kleine roosjes snijden
  • Broccoli 3 minuten koken (langer is echt niet nodig)
  • Gehaktkruiden toeven aan het gehakt
  • Het gehakt rul bakken in een hapjespas
  • Uitje snipperen en champignons in plakjes snijden en nog even meebakken met het gehakt
  • De broccoliroosjes ook nog bij het gehakt doen en alles even goed door elkaar scheppen
  • Eventueel kookvocht weg laten lopen
  • De springvorm of quichevorm invetten met olie of boter, als het maar vettig moet je maar denken
  • Dan de quichevorm bekleden met het bladerdeeg en een beetje paneermeel over de bodem strooien
  • Schep nu het broccoli-gehakt mengsel op het bladerdeeg en verdeel het netjes over de hele bodem
  • In een flinke kom de eieren losklutsen, de kookroom toevoegen en eventueel nog wat peper en zout. Als laatste ook nog de geraspte kaas door het mengsel roeren
  • Schenk dit mengsel uit nu over de broccoli-gehakt-taart
  • Zet de broccolitaart met gehakt nu in de voorverwarmde oven, na ongeveer 40 minuten is je ovenschotel klaar

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.